Szabványok

 

A legelterjedtebb nemzetközi motorolaj-szabványok az amerikai API és az európai ACEA szervezetek szabványai. acea_logoEzeken kívül számos személy- és haszongépjármű-gyártó (pl. BMW, Mercedes, Volkswagen, stb.) adott ki saját szabványokat, amelyek az általuk gyártott gépjárművekre vonatkozóan fogalmaznak meg az olajjal szemben további követelményeket. Egy adott motor kenésére az a motorolaj az optimális, amely megfelel a gyártó által előírt szabványnak. A gyártó az adott motort úgy tervezte meg, és csereperiódus is úgy meghatározta meg, hogy egy bizonyos paraméterekkel rendelkező olaj használatát feltételezte.A gyári csereperiódus kizárólag megfelelő olajszűrő és üzemanyag használatával tartható. Magas kén tartalmú üzemanyag jelentősen csökkenti a motorolaj élettartamát.

A szabványtól való eltérés komolyabb problémát, és akár jelentős költséget is okozhat. A dízel részecskeszűrővel (DPF, FAP) szerelt járművek normál hamutartalmú motorolaj használatával idő előtt eltömítődik, és cseréje százezres nagyságrendű többlet kiadást jelent.API_logo

Motorolaj kiválasztása előtt alaposan győzödjön meg milyen motorolajra van szüksége gépkocsijának, ha bármilyen kétely merülne föl, akkor forduljon a témában jártas értékesítőhöz. Ha kérdése lenne várjuk levelét.

 

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A FACEBOOK-ON

 TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A FACEBOOK-ON

IBEROL Kft.

2120 Dunakeszi

Sólyom utca 8.

m.: 06 30 663 0781

f.: 06 1 430 1739

 

Ön itt van: Címlap Szabványok