ACEA

A/B: Személy- és kis-haszongépjárművek benzin- és dízelmotorok olajai

A3/B3: Stabil, viszkozitástartó olaj, nagyteljesítményű, benzin- vagy dízelmotorok számára. Ha a motorgyártó lehetővé teszi, használható hosszú csereperiódusú olajként, egész éves alacsony viszkozitású olajként vagy nehéz üzemi körülmények között működő gépjárművek motorolajaként.

 

A3/B4: Stabil, viszkozitástartó olaj, nagyteljesítményű, benzin- vagy közvetlen befecskendezős és turbófeltöltővel szerelt dízelmotorok számára. Használható ott is, ahol ACEA A3/B3 van előírva.

Teljesítményszintnek megfelelő termék: Repsol Elite Competición 5W40; Repsol Elite Multiválvulas 10W40

 

A5/B5: Üzemanyag-takarékos, stabil, viszkozitástartó olaj, amely olyan nagyteljesítményű, benzin- és dízelmotoros személy- illetve kishaszon-járművek számára lett kifejlesztve, amelyekhez az alacsony súrlódású, alacsony viszkozitású (2,9 és 3,5 mPa*s közötti HTHS viszkozitás) olaj használata megengedett. Ezek az olajok bizonyos motorokhoz alkalmatlanok lehetnek. Kétség esetén a gépkönyvi előírás az irányadó.

Teljesítményszintnek megfelelő termék: Cosmos F Fuel Economy 5W30

 

C: Személy- és kis-haszongépjárművek benzin- és dízelmotorok katalizátor kompatibilis olajai

Az ACEA C kategóriába sorolt, csökkentett (közepes, vagy alacsony) hamutartalmú olajok bizonyos motorokhoz alkalmatlanok lehetnek. Kétség esetén a gépkönyvi előírás az irányadó! Részecskeszűrővel ellátott erőforrásnál a kipufogógáz-utókezelő rendszer (DPF, TWC) élettartama kizárólag a megfelelő csökkentett hamutartalmú motorolajjal érhető el.

 C1: Üzemanyag-takarékos, stabil, viszkozitástartó motorolaj, amely használható katalizátor-kompatibilis olajként DPF-fel és TWC-vel szerelt járművekhez, nagyteljesítményű dízel és benzin üzemű személy- és kishaszon-járművekhez, amelyekhez az alacsony súrlódású, alacsony viszkozitású (2,9 mPa*s fölötti HTHS viszkozitás) és Low SAPS szintű olaj használata van előírva.

 

 C2: Üzemanyag-takarékos, stabil, viszkozitástartó motorolaj, amely használható katalizátor-kompatibilis olajként DPF-fel (részecskeszűrő, francia gyártmányoknál FAP) és TWC-vel szerelt járművekhez, nagyteljesítményű dízel és benzin üzemű személy- és kishaszon-járművekhez, amelyekhez az alacsony súrlódású, alacsony viszkozitású (2,9 mPa*s fölötti HTHS viszkozitás) olaj használata van előírva.

Teljesítményszintnek megfelelő termék: Repsol Elite Evolution Fuel Economy 5W30

 

 C3: Stabil, viszkozitástartó motorolaj, amely használható katalizátor-kompatibilis olajként DPF-fel és TWC-vel szerelt járművekhez, nagyteljesítményű dízel és benzin üzemű személy- és kishaszon-járművekhez, amennyiben minimum 3,5 mPa*s az elvárt HTHS viszkozitás.

Teljesítményszintnek megfelelő termék: Repsol Elite Evolution 5W40

 

 C4: Stabil, viszkozitástartó motorolaj, amely használható katalizátor-kompatibilis olajként DPF-fel és TWC-vel szerelt járművekhez, nagyteljesítményű dízel és benzin üzemű személy- és kishaszon-járművekhez, amelyekhez 3,5 mPa*s fölötti HTHS viszkozitású, alacsony SAPS szintű olaj használata van előírva. Ezek az olajok meghosszabbítják a DPF és a TWC élettartamát.

Teljesítményszintnek megfelelő termék: Repsol Evolution Power 4 5W30

 

E: Haszongépjármű dízelmotorok olajai

E4: UHPD minőségű, stabil, viszkozitástartó motorolaj, amely megelőzi a dugattyú szennyeződését, a kopást és a koromképződést. Ajánlott az Euro 1, Euro 2, Euro 3, Euro 4 és Euro 5 szabványú motorokhoz, nagy terhelés és extra hosszú csereperiódus alatt is. Használható DPF nélküli konstrukciókhoz, bizonyos EGR-rel szerelt és bizonyos SCR-rel szerelt gépjárművekhez. Az egyes járműgyártók előírásai eltérőek lehetnek, ezért kétség esetén a gyártói útmutatás az irányadó.

Teljesítményszintnek megfelelő termék: Repsol Diesel Turbo UHPD 10W40

 

E6: UHPD minőségű, alacsony SAPS szintű, stabil, viszkozitástartó motorolaj, amely megelőzi a dugattyú szennyeződését, a kopást és a koromképződést. Ajánlott az Euro 5 és Euro 6 szabványú motorokhoz, nagy terhelés és extra hosszú csereperiódus alatt is. Használható DPF-fel vagy anélküli konstrukciókhoz, valamint az EGR-rel szerelt és az SCR-rel szerelt gépjárművekhez. Az E6 minőségű olaj használata különösen ajánlott a részecskeszűrővel szerelt gépjárművek esetében. Az ilyen olajok csak alacsony kéntartalmú gázolajjal használhatók. Az egyes járműgyártók előírásai eltérőek lehetnek, ezért kétség esetén a gyártói útmutatás az irányadó.

Teljesítményszintnek megfelelő termék: Repsol Diesel Turbo UHPD 10W40 Mid SAPS

 

E7: SHPD minőségű, stabil, viszkozitástartó motorolaj, amely megelőzi a dugattyú szennyeződését és a furattükrösödést. Továbbá felveszi a küzdelmet a kopással, a turbófeltöltő elszennyeződésével és a koromképződéssel szemben. Ajánlott az Euro 1, Euro 2, Euro 3, Euro 4 és Euro 5 szabványú motorokhoz, nagy terhelés és közepesen hosszú csereperiódus alatt is. Használható DPF nélküli konstrukciókhoz, bizonyos EGR-rel szerelt és bizonyos SCR-rel szerelt gépjárművekhez. Az egyes járműgyártók előírásai eltérőek lehetnek, ezért kétség esetén a gyártói útmutatás az irányadó.

Teljesítményszintnek megfelelő termékek: Repsol Diesel Turbo THPD 10W40; Repsol Diesel Turbo THPD 15W40

 

E9: SHPD minőségű, közepes SAPS szintű, stabil, viszkozitástartó motorolaj, amely megelőzi a dugattyú szennyeződését és a furattükrösödést. Továbbá felveszi a küzdelmet a kopással, a turbófeltöltő elszennyeződésével és a koromképződéssel szemben. Ajánlott az Euro 1, Euro 2, Euro 3, Euro 4 és Euro 5 szabványú motorokhoz, nagy terhelés és közepesen hosszú csereperiódus alatt is. Használható dízel részecskeszűrős vagy a nélküli rendszerekhez, a legtöbb EGR-rel és SCR-rel szerelt gépjárműhöz. Az ilyen olajok csak alacsony kéntartalmú gázolajjal használhatók. Az egyes járműgyártók előírásai eltérőek lehetnek, ezért kétség esetén a gyártói útmutatás az irányadó.

Teljesítményszintnek megfelelő termék: Repsol Diesel Turbo THPD Mid SAPS 15W40

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A FACEBOOK-ON

 TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A FACEBOOK-ON

IBEROL Kft.

2120 Dunakeszi

Sólyom utca 8.

m.: 06 30 663 0781

f.: 06 1 430 1739