API

Benzinüzemű motorok

SN: Ezek a legfrissebb szabványnak megfelelő olajok jobban féken tartják a magas hőmérsékleten képződő lerakódások képződését, csökkentik az üledékképződést és fejlett elasztomer-kompatibilitással rendelkeznek. Azoknál a termékeknél, ahol a szabvány kiegészül a „Resource Conserving” megjelöléssel, ott a teljesítményszint megegyezik az ILSAC GF-5 követelményeivel, az olaj javított üzemanyag-takarékossággal, turbófeltöltő-védelemmel és kipufogógáz utókezelő rendszer kompatibilitással is rendelkezik, továbbá védelmet nyújt a bioetanol üzemű motorok számára is, legfeljebb E85 összetételig.

Ajánlott termék: Repsol Elite Evolution 5W40

 

SM: 2004-ben bevezetett szabvány jobb oxidáció ellenállást, jobb lerakódás elleni és kopásvédelmet, valamint jobb alacsony hőmérsékleti teljesítményt követel meg az olaj teljes élettartama során. Néhány SM olaj megfelel a legújabb ILSAC specifikációknak is, és/vagy energiatakarékosnak számít.

SL: 2004-ben vagy korábban gyártott gépkocsikhoz.

SJ: 2001-ben vagy korábban gyártott gépkocsikhoz.

 

Nehézüzemű dízelmotorok

CJ-4: Magas fordulatszámú, 4 ütemű motorokhoz, a 2007-es modellévre vonatkozó károsanyag-kibocsátási határértékek betartásához. A CJ-4 olajok legfeljebb 500 ppm (0,05 t%) kéntartalmú gázolaj mellett használhatók. Mindazonáltal már 15 ppm (0,0015 t%) fölötti kéntartalmú gázolaj használata befolyásolhatja a kipufogógáz-utókezelő rendszer tartósságát és/vagy az olajcsere intervallumot. A CJ-4 olajok hatékonyan segítenek a károsanyag-kibocsátást csökkentő rendszerek élettartamának fenntartásában. Védik a katalizátort, megakadályozzák a részecskeszűrő eltömődését, csökkentik a motor kopását és a lerakódás-képződést, alacsony és magas hőmérsékleten is stabilak, nem habzanak, és jó nyírásstabilitással rendelkeznek. Az API CJ-4 olajok túlteljesítik az API CI-4 Plus, CI-4, CH-4, CG-4 és a CF-4 szabványok előírásait. 15 ppm-nél magasabb kéntartalmú üzemanyag használata esetén, a csereperiódus beállításhoz a motorgyártó útmutatása szükséges.

Szabványt teljesítő termék: Repsol Diesel Turbo THPD Mid SAPS 15W40

CI-4: Ez a 2002-ben bevezetett szabvány olyan motorolajat követel meg, amelyik alkalmas magas fordulatszámú 4 ütemű motorokban való használatra és megfelel a 2004-es károsanyag-kibocsátási előírásoknak. A CI-4-es motorolajok fenntartják a kipufogógáz recirkulációs rendszert (EGR) használó motorok várható élettartamát, és legfeljebb 0,5 t% kéntartalmú gázolajjal együtt használható. A CI-4-nek megfelelő olajok megfelelnek a CD, CE, CF-4, CG-4 és CH-4 szabványoknak is.

Szabványt teljesítő termékek: Repsol Diesel Turbo THPD 10W40; Repsol Diesel Turbo THPD 15W40


CH-4: Ez az 1998-ban bevezetett szabvány magas fordulatszámú, 4 ütemű motorhoz használható olajat és az 1998-as károsanyag-kibocsátási határértékeknek való megfelelést követel meg. A CH-4-es olajok legfeljebb 0,5 tömeg% kéntartalmú gázolajjal használhatóak. A szabvány tartalmazza a CD, CE, CF-4 és CG-4 előírásait is.

 

CG-4: Ez az 1995-ben bevezetett szabvány nehézüzemű, magas fordulatszámú, 4 ütemű motorhoz használható olajat és az 1994-es károsanyag-kibocsátási határértékeknek való megfelelést követel meg. A CG-4-es olajok legfeljebb 0,5 tömeg% kéntartalmú gázolajjal használhatóak. A szabvány tartalmazza a CD, CE és a CF-4 előírásait is.

Szabványt teljesítő termék: Repsol Diesel Turbo SHPD 15W40

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A FACEBOOK-ON

 TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A FACEBOOK-ON

IBEROL Kft.

2120 Dunakeszi

Sólyom utca 8.

m.: 06 30 663 0781

f.: 06 1 430 1739